Neadevăruri grave despre porumbul modificat genetic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul companiei Monsanto e judecat pentru "publicitate mincinoasă" în promovarea erbicidelor Compania care vinde porumbul modificat genetic a ajuns în faţa instanţei. Monsanto este

Liderul companiei Monsanto e judecat pentru "publicitate mincinoasă" în promovarea erbicidelor

Compania care vinde porumbul modificat genetic a ajuns în faţa instanţei. Monsanto este acuzată că a minţit când a spus că produsele ei nu sunt toxice.

Preşedintele filialei franceze a companiei Monsanto, Jean-Pierre Princen, a fost trimis în judecată sub acuzaţia de "publicitate mincinoasă", scrie Agenţia France Presse. Princen a ajuns în faţa instanţei de judecată pentru difuzarea, începând din 2002, a unei serii de spoturi tv care promovau erbicidul Round Up, produs de Monsanto, oferit gratuit împreună cu seminţele porumbului modificat genetic.

Potrivit AFP, respectivele reclame le promiteau agricultorilor erbicide ecologice, dar ofereau separat de porumb produse extrem de toxice. Eticheta erbicidului Round Up indica un produs "lipsit de orice pericol pentru om, pentru animale sau pentru mediul înconjurător". Jean-Pierre Princen riscă o condamnare cu închisoarea, pentru că a mai fost condamnat în 2007, când a scăpat cu o amendă de 15.000 de euro.

Controversa OMG

Tot compania Monsanto a introdus pe piaţă porumbul modificat genetic MONSANTO 810, singura plantă de acest gen cultivată la scară largă în Europa.

Organizaţiile neguvernamentale de mediu au solicitat în mai multe rânduri interzicerea lui din cauza pericolului pe care îl prezintă pentru sănătatea oamenilor şi mediului.

Comisia Europeană a respins, recent, cererea privind introducerea pe piaţa europeană a două soiuri suplimentare de porumb şi al unuia de cartof modificat genetic.

Forul european a motivat această decizie prin necesitatea unor analize ştiinţifice suplimentare, care să ofere o imagine clară şi completă a efectelor pe care organismele modificate genetic le pot avea asupra sănătăţii umane şi asupra mediului.

"Comisia va lua o decizie dacă Autoritatea Europeană pentru Siguranţă Alimentară va confirma, în urma analizelor, siguranţa acestor produse", au declarat reprezentanţii forului european.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite