Tragedie în apele cubaneze! O navă cu haitieni s-a scufundat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nu este prima dată când o navă cu refugiaţi haitieni se scufundă
Nu este prima dată când o navă cu refugiaţi haitieni se scufundă

Cel puţin 38 de imigranţi haitieni au murit, iar 87 au fost salvaţi, sâmbătă seara, de echipaje ale Pazei de Coastă cubaneze după ce nava la bordul căreia se aflau s-a scufundat în largul coastelor cubaneze.

Autorităţile de la Havana au anunţat că nava s-a scufundat în apropiere de Punta Maisi, în extremitatea estică a Cubei. Echipajele Pazei de Coastă cubaneze au recuperat 38 de cadavre - 21 de bărbaţi şi 17 femei.

Patru copii salvaţi

Potrivit Serviciului Protecţiei Civile cubaneze, 87 de oameni, printre care sunt patru copii şi şapte femei, au fost salvaţi şi transferţi în tabăra internaţională pentru imigranţi din Punta de Maisi. Paza de Coastă a precizat că echipajele sale continuă operaţiunile de căutare a altor eventuali supravieţuitori.


Astfel de accidente tragice nu sunt neobişnuite în regiune. Mii de oameni încearcă să fugă din Haiti, una dintre cele mai sărace ţări ale lumii.

Traseul navei scufundate        Grafic: AFP

Tragedii repetate

În 2009, 70 haitieni au murit înecaţi după ce nava lor s-a scufundat în apropiere de insulele Caicos (teritoriu britanic). În mai 2007, notează BBC, cel puţin 61 de refugiaţi haitinei au murit când nava cu care se deplasau s-a scufundat în zona Insulelor Turks şi Caicos.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite