O meşă din părul lui Napoleon I a fost vândută cu 13.000 de dolari la o licitaţie în Noua Zeelandă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O meşă din părul lui Napoleon I a fost adjudecată pentru 13.000 de dolari, marţi, în cadrul unei licitaţii ce a avut loc în Noua Zeelandă. Meşa fusese tăiată în ziua morţii împăratului, informează AFP.

Meşa a fost cumpărată de un colecţionar anonim din Londra, a declarat Hamish Coney, directorul casei de licitaţii Art+Object din oraşul Auckland.

Meşa a fost tăiată în dimineaţa zilei morţii împăratului Napoleon I, încarcerat pe insula Sfânta Elena, în 1821, relatează Mediafax.

La această licitaţie au participat colecţionari din Noua Zeelandă, Lituania, Marea Britanie, Hong Kong, Statele Unite ale Americii şi Franţa.

Meşa imperială a făcut parte dintr-un lot de 40 de obiecte ce i-au aparţinut împăratului Napoleon I, întreaga colecţie fiind vândută pentru suma de 100.000 de dolari.

Această colecţie a fost scoasă la vânzare de urmaşii lui Denzil Ibbetson, un ofiţer britanic care-şi făcea stagiul militar în Sfânta Elena, o mică insulă din Atlanticul de Sud, unde Napoleon I a fost trimis în captivitate de către britanici, după înfrângerea de la Waterloo din 1815. Napoleon I a murit pe această insulă în 1821, la vârsta de 51 de ani.

Colecţia a cuprins şi 25 de acuarele şi desene în cărbune - portrete ale împăratului francez făcute de Ibbetson - şi câteva peisaje de pe insula Sfânta Elena.

O litografie şi o acuarelă înfăţişându-l pe Napoleon I pe patul de moarte s-au vândut fiecare cu 14.600 de dolari.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite