Nacela "Phoenix", construită pentru salvarea minerilor chilieni blocaţi de 50 de zile în subteran, a fost adusă la mina San Jose

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prima dintree cele trei nacele metalice care vor fi folosite pentru scoaterea din subteran a celor 33 de mineri chilieni a ajuns la mina San Jose, informează AFP.

Nacela este o cuşcă cilindrică cu "o înălţime de patru metri, o greutate de 460 de kilograme şi un diametru de circa 53 de centimetri" şi a fost construită la şantierele navale ale Marinei chiliene.

Trei puţuri au fost forate până în prezent pentru a se putea ajunge la mineri. Cel mai adânc ajunge la 450 de metri.

Nacela este dotată cu un compartiment în care vor fi aduşi la suprafaţă minerii şi un modul detaşabil pe care ocupantul îl poate acţiona direct în cazul în care vor apărea probleme în timpul transportului.

Acesta a fost vopsită în culorile steagului chilian şi a fost adusă în zona minei cu un camion escortat de maşini de poliţie.

Într-o primă etapă vor fi coborâţi în subteran un medic şi un salvator, pentru a-i pregăti pentru drumul spre suprafaţă pe minerii aflaţi la o adâncime de 700 de metri.

Potrivit AFP, fiecare scoatere de sub pământ a unui miner între o jumătate de oră şi o oră şi jumătate.

Potrivit autorităţilor, revenirea minerilor la suprafaţă este de aşteptat că va avea loc în primele zile din luna noiembrie. Minerii se află blocaţi sub pământ de pe 5 august.

image
În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite