6 soldaţi NATO pentru securitate au fost ucişi în Afganistan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şase soldaţi NATO ucişi în operaţiunile militare din Afganistan
Şase soldaţi NATO ucişi în operaţiunile militare din Afganistan

Şase soldaţi ai Forţei internaţionale a NATO de asistenţă pentru securitate în Afganistan au fost ucişi luni, în operaţiuni separate produse în sudul şi estul Afganistanului, potrivit unor surse militare aliate, transmite BBC News.

Trei soldaţi americani şi-au pierdut viaţa în confruntări directe, în sudul Afganistanului, în primul incident.

În atacul lansat de insurgenţi asupra unei patrule mxte, un subofiţer francez a fost omorât de insurgenţi în provincia Kapisa, la nord-est de Kabul, iar un ofiţer francez a fost rănit.

În cursul serii, Organizaţia Internaţională a Forţelor NATO a anunţat că un soldat a decedat din cauza rănilor, iar o sursă din interior a indicat că este vorba despre ofiţerul francez.

Cel de-al şaselea soldat al NATO a fost ucis de explozia unei bombe artizanale, în sudul Afganistanului.

11 ianuarie a devenit astfel cea mai sângeroasă zi din ultimele peste două luni pentru forţele internaţionale desfăşurate în Afganistan.

Primele 10 luni ale anului 2009 s-au dovedit cele mai sângeroase, de la intervenţia coaliţiei internaţionale conduse de SUA în Afganistan, la sfârşitul lui 2001, soldată cu înlocuirea de la putere a mişcării talibane.

Insurecţia talibană a devenit extrem de activă în ultimii doi ani, în ciuda prezenţei a peste 100.000 de militari străini desfăşuraţi în Afganistan.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite