Morala creştină, arma africanilor în lupta cu încălzirea globală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Multe dintre religiile lumii susţin că omului i-a fost lăsat de la Dumnezeu să administreze natura şi să aibă grijă de ea. Creştinii din Africa sunt convinşi însă că a avea

Multe dintre religiile lumii susţin că omului i-a fost lăsat de la Dumnezeu să administreze natura şi să aibă grijă de ea.

Creştinii din Africa sunt convinşi însă că a avea grijă de mediul în care trăieşti este, mai întâi de toate, o datorie creştină, mai ales acum, când încălzirea globală a devenit una dintre cele mai stringente probleme ale omenirii.

Cu ocazia "Săptămânii internaţionale a apei", care s-a încheiat ieri la Stockholm, Suedia, un grup de militanţi creştini şi-a susţinut cu tărie convingerea că moralitatea este una dintre armele infailibile împotriva încălzirii globale, informează Reuters.

Africanii sunt din ce în ce mai afectaţi de foamete şi de lipsa apei, iar statele bogate ale lumii ar trebui să facă un efort pentru a înţelege că schimbările climatice îi afectează, în primul rând, pe săracii lumii.

"Nu este moral ca unii să rabde de foame"

"Încălzirea globală a fost abordată din punct de vedere politic, social sau economic, dar nimeni nu s-a gândit, până acum, să trateze această problemă şi din punct de vedere moral, a punctat Marcia Owens, pastor al Bisericii Episcopale Metodiste din Africa.

"Grânele mor din cauza secetei, iar fermierii sunt nevoiţi să o ia mereu de la capăt cu însămânţările. Nu este moral ca unii să meargă la culcare cu burta goală, în timp ce alţii adorm fără griji", a declarat Rosemary Mayiga, economistă şi reprezentantă a Bisericii Catolice din Uganda.

Yvo de Boer, secretarul executiv al Convenţiei pentru Schimbări Climatice din cadrul ONU, este de acord cu dimensiunea morală a luptei împotriva încălzirii globale, propusă de creştinii din Africa. Dar numai în cazul în care scăderea emisiilor poluante din statele bogate ar duce şi la scăderea sărăciei în ţările aflate în curs de dezvoltare!

Lupta împotriva schimbărilor climatice poate fi abordată şi din punct de vedere moral
Yvo de Boer, secretarul executiv al Convenţiei pentru Schimbări Climatice

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite