Mollahul Omar ar fi fost ucis în Pakistan. Talibanii afgani neagă informaţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mollahul Omar, liderul mişcării radicalilor talibani din Afganistan, a fost omorât în Pakistan, relatează un post tv, citat de agenţia Xinhua.

"Mollahul Omar a fost ucis pe drumul dintre oraşul pakistanez Quetta şi provincia Waziristanul de Nord" de la graniţa cu Afganistanul, a relatat canalul de televiziune privat Tolo.

Nu se ştie cine l-a ucis pe ideologul talibanilor din Afganistan şi nici în ce mod.

Un responsabil din serviciile de securitate afgane a confirmat pentru Xinhua eliminarea mollahului Omar, indicând că acesta a fost ucis pe teritoriul Pakistanului vecin.

Talibanii din Afganistan au respins ideea morţii ideologului lor. "Se află în Afganistan în siguranţă. Respingem informaţiile că Mollahul Mohammad Omar ar fi fost ucis", a afirmat purtătorul de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid, pentru Reuters. Afirmaţia a fost făcută prin telefon, însă nu a putut fi detectată locaţia talibanului.

Mollahul Omar a supravieţuit până acum de nenumărate ori vânătorii declanşate împotriva sa de către trupele americane din Afganistan, de la căderea regimului taliban în urma invaziei SUA pe teritoriul Afganistanului la sfârşitul anului 2001, pentru că îi acordase adăpost liderului reţelei Al Qaeda, Osama bin Laden, care a revendicat în numele organizaţiei sale atentatele de la 11 septembrie 2001 împotriva Americii.

După eliminarea lui Osama, la începutul lunii mai, oficiali americani şi italieni au declarat că următoarea ţintă ar putea fi mollahul Omar.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite