Atentat la un hotel din Mogadishu / 3 miniştri şi-au pierdut viaţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un alt atentat sinucigaş la Mogadishu
Un alt atentat sinucigaş la Mogadishu

Cel puţin 18 persoane, dintre care trei miniştri ai guvernului de tranziţie somalez, şi-au pierdut viaţa joi într-un atentat sinucigaş dintr-un hotel din Mogadishu, a declarat un responsabil de securitate, transmite AFP.

Trei miniştri şi-au pierdut viaţa în atentat. Este vorba despre Ibrahim Hassan Addow, ministrul educaţiei superioare, Mohamed Abdullhai Waayel, ministrul educaţiei, şi Qamar Aden Ali, ministrul sănătăţii. Un al patrulea ministru, Suleyman Olad Roble, a fost rănit, potrivit sursei citate.

18 persoane au fost ucise în atacul sinucigaş care a avut loc la hotel Shamo. Există şi răniţi. Majoritatea victimelor sunt studenţi, a declarat pentru AFP un responsabil de securitate.

Atentatul a avut loc în cursul dimineţii în hotelul Shamo, în mica parte a capitalei somaleze aflată încă sub controlul guvernului, în timpul desfăşurării unei ceremonii oficiale de înmânare de diplome către studenţi.

Se pare că un student a detonat explozibilii aflaţi asupra lui, potrivit unui angajat al hotelului. Mai mulţi miniştri ai guvernului, numeroşi oficiali, precum şi jurnalişti somalezi au fost prezenţi.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite