VIDEO Mexicanii au inventat prima bere pentru gay

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O mică berărie din Mexic a produs ceea ce se presupune a fi prima bere din lume dedicată persoanelor homosexuale. Băutura alcoolică are aromă de miere şi va fi comercializată iniţial în Mexic, Columbia şi Japonia.

Reprezentanţii fabricii de bere Minerva, producătoarea acestei băuturi, au precizat că au luat decizia de a produce berea pentru homosexuali deoarece comunitatea gay a fost ignorată de către marile companii producătoare de bere. „Am produs această bere pentru a oferi comunităţii gay un produs special. Această comunitate a fost ignorată mult timp, dar este foarte exigentă", a spus Dario Rodriguez Wyler, directorul comercial al distribuitorului de bere Bodega 12.

Wyler a mai precizat că etichetele de pe sticlele de bere vor putea fi dezlipite şi purtate de persoanele gay ca un simbol al acestei comunităţi. Berile „Purple Hand" şi „Salamandra" se găsesc deja în unele baruri din Guadalajara, Mexico City, dar şi pe plajele din Puerto Vallarta şi Los Cabos.

Numele de „Purple Hand" a fost ales special de către producători, deoarece aminteşte de un celebru protest pentru drepturile persoanelor gay, care a avut loc la San Francisco, în anul 1969. Mai mult de atât, mexicanii au încercat să lege numele şi emblemele băuturilor de cât mai multe simboluri ale comunităţii gay.

Compania Minerva a primit, încă de la lansarea acestor branduri, cereri de cumpărare din SUA, Argentina, Ecuador şi Chile. Reprezentanţii companiei au spus că intenţionează să lanseze şi o bere cu aromă de căpşuni.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite