Captură-record de droguri în Mexic: 105 tone de marijuana confiscate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: eleconomista.es
FOTO: eleconomista.es

Poliţia de frontieră din Mexic a conficat 105 tone de marijuana, la graniţa cu Statele Unite ale Americii, aceasta fiind cea mai mare captură de droguri din ultimii ani. Forţele de ordine au arestat 11 persoane, un poliţist şi un suspect fiind răniţi în timpul confruntărilor desfăşurate la Tijuana, în apropierea frontierei cu statul american California.

Cantitatea-record de marijuana era ambalată în peste 10.000 de saci şi valorează peste 340 milioane de dolari pe piaţa stupefiantelor de pe străzile Mexicului, informează BBC News. Pachetele de marijuana urmau să ajungă în Statele Unite, unde valoarea lor pe piaţă s-ar fi dublat şi chiar triplat.

Citeşte şi:
România, rută de tranzit în traficul de droguri din Europa, potrivit ONU

VIDEO Luptător în Afganistan, arestat pentru trafic de droguri

Potrivit BBC News, cele 105 tone de marijuana vor fi incinerate după înregistrarea fiecărui sac în care este ambalat drogul.

Mexicul este unul dintre statele cu cele mai mari exporturi de marijuana din lume, afaceri de pe urma cărora profituri de miliarde de dolari americani ajung să finanţeze cartelurile de droguri din ţară.

De altfel, traficul de stupefiante este cea mai profitabilă activitate infracţională, strâns legată de crima organizată, care generează aproximativ 85 de miliarde de euro anual, la nivel mondial, a atras atenţia, luni, Biroul ONU de luptă împotriva traficului de droguri şi crimei organizate (ONUDC), citat de AFP. Numai traficul de cocaină şi heroină aduce 105 miliarde de dolari (75 de miliarde de euro) pe an, potrivit raportului anual al ONUDC.

Pe aceeaşi temă:
Tot mai mulţi români din Spania devin "cărăuşi" de cocaină pentru 6.000 de euro

Un militar român arestat pentru trafic de droguri în Italia

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite