"Mein Kampf" a lui Hitler, interzisă în Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adolf Hitler alături de Benito Mussolini şi şoferul Fuhrer-ului Erich Kempka
Adolf Hitler alături de Benito Mussolini şi şoferul Fuhrer-ului Erich Kempka

Autorităţile ruse au interzis cartea autobiografică a lui Adolf Hitler "Mein Kampf" (Lupta mea) din cauza conţinutului cu caracter extremist, într-o tentativă de a combate tendinţa de creştere a politicii de extremă dreapta, anunţă Reuters.

Interzisă în Germania încă de la Al Doilea Război Mondial, cartea subliniază viziunea lui Hitler asupra supremaţiei rasiale. În ciuda faptului că autobiografia include pasaje care sunt atât antisemite şi anti-ruse, cartea a fost lăudată de unele grupuri ruse de extremă dreapta.

Cartea are "o viziune militaristă şi justifică discriminarea şi distrugerea raselor non-ariene şi reflectă ideile care, atunci când au fost puse în aplicare, au generat al Doilea Razboi Mondial", a declarat biroul procuraturii Generale.

"Până în prezent, Mein Kampf nu a fost recunoscută ca fiind extremistă", s-a scris în declaraţie, biroul anunţând interzicerea şi adăugarea cărţii pe o listă federală de materiale extremiste.

Lucrarea era "până acum accesibilă liber pe unele site-uri şi vândută semilegal în puncte de comercializare a cărţilor", se arată într-un comunicat al Ministerului Public.

Interzicerea lucrării în Rusia a fost luată în urma deciziei tribunalului din Ufa (regiunea Urali), care a catalogat cartea drept extremistă.

Hitler i-a dedicat cartea aghiotantului său Rudolf Hess în timpul în care se afla în închisoare în Bavaria pentru tentativa de lovitură de stat în 1923. În această carte a elaborat tezele fundamentale ale ideologiei nazismului.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite