Medvedev: "Nimeni nu vrea sancţiuni împotriva Iranului"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele rus Dmitri Medvedev
Preşedintele rus Dmitri Medvedev

Acorduri internaţionale privind sancţiunile ONU împotriva Iranului există, dar nimeni nu doreşte aplicarea acestora, susţine preşedintele rus Dmitri Medvedev.

"Nimeni nu vrea sancţiunile, dar în anumite situaţii este necesar să fim de acord cu ele. Practic, acorduri privind aceste sancţiuni există. Sperăm ca şi conducerea Iranului va ţine cont de vocea comunităţii internaţionale", a declarat Medvedev în timpul unei vizite de două zile în Germania.

Preşedintele rus a menţionat că, pentru a rezolva cele mai dificile probleme, sunt necesare discuţiile cu partenerii din cadrul comunităţii internaţionale, transmite RIA Novosti.

Medvedev a subliniat că deciziile privind aplicarea oricărei sancţiuni ar trebui stabilite de comun acord şi nu în funcţie de "ambiţiile personale" ale unei anumite ţări.

Sancţiunile asupra Iranului au devenit un subiect puternic duscutat în cadrul Consiliului de Securitate al ONU, acestea având rolul de a împiedica transferul sau vânzarea de materiale care pot contribui la dezvoltarea programului nuclear iranian.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite