Medvedev: Iranul se apropie de momentul în care va avea potenţialul de a crea arma atomică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Rusiei, Dimitri Medvedev, apreciază că Iranul se apropie tot mai mult de momentul în care va produce arme atmoice.

"Iranul se apropie de momentul în care va avea potenţialul care, în principiu, poate fi utilizat pentru a crea o armă nucleară", a spus Medvedev, la o întâlnire cu ambasadorii ruşi, scrie AFP. 

Atitudinea  Rusiei faţă de Iran şi programul nuclear al regimului de la Teheran se înăspreşte, în condiţiile în care cele două ţări întreţin relaţii apropiate.

Conform Interfax, Medvedev şi-a exprimat regretul că un astfel de potenţial nu reprezintă, în sine, o încălcare a Tratatului de neproliferare nucleară şi a apreciat că "partea iraniană nu se comportă chiar în cel mai bun mod".

Rusia a votat, în iunie, alături de ceilalţi membri ai Consiliului de Securitate al ONU, în favoarea unui al patrulea set de sancţiuni financiare şi militare împotriva regimului de la Teheran, din cauza refuzului Iranului de a suspenda activităţile nucleare.

Mai multe state bănuiesc Iranul că încearcă să obţină armament atomic, sub acoperirea unui program nuclear civil, însă regimul de la Teheran dezminte categoric acuzaţiile, notează Mediafax. 

"Dacă diplomaţia lasă să treacă această şansă, va fi un eşec colectiv", a avertizat el, afirmând că Rusia solicită în mod sistematic Iranului să dea dovadă de deschiderea şi cooperarea necesare cu Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA).

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite