Maşinile hibrid, mult sub standardele anunţate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Maşinile hibrid, despre care producătorii spun că ar fi "superecologice" n-au confirmat calităţile promise şi au picat testele efectuate de specialiştii angajaţi de revista "Auto Express"

Maşinile hibrid, despre care producătorii spun că ar fi "superecologice" n-au confirmat calităţile promise şi au picat testele efectuate de specialiştii angajaţi de revista "Auto Express" din Marea Britanie. Principalele candidate la titlul "eco-friendly", mărcile Honda Civic hybrid, LexusGS450h şi Skoda Fabia Greenline au fost aspru criticate pentru că, la proba practică, au depăşit nivelul emisiilor de CO2 cu peste 56% faţă de cât anunţaseră producătorii lor.

În Marea Britanie, maşinile care emit CO2 sub 120g/km sunt scutite de taxe, cele care emit peste 120g/km plătesc 35 lire sterline anual, iar cele care emit peste 225g/km plătesc taxe în valoare de 400 lire sterline pe an.

Anul trecut, doar una din 20 de maşini vândute în Regatul Unit a avut emisii sub 120g/km. Dacă acum doi ani doar câteva din maşinile cumpărate de britanici au fost ecologice, anul trecut un sfert din totalul vânzărilor a fost reprezentat de maşinile cu emisii sub 140g/km.

Unii producători exagerează

Cifrele arată că cererea de maşini ecologice este în creştere. "Această tendinţă, accentuată de scăderea taxelor, îi poate face pe producătorii de maşini să exagereze atunci când declară că maşinile hibrid pe care le oferă respectă parametrii ecologici ceruţi de lege", a spus David Cameron, editorul "Auto Express", dezamăgit de rezultatul testelor.

Specialiştii din comisia de testare au fost impresionaţi de inovaţiile tehnologice menite să reducă poluarea auto. Ei au declarat că cinci dintre maşinile testate pot fi considerate "verzi", în ciuda faptului că nici în cazul lor, parametrii declaraţi nu s-au confirmat la teste. Mărcile apreciate au fost Ford Focus ECOnetic, Mini Cooper Clubman D, VW Polo BlueMotion, Seat Ibiza Ecomotive şi Toyota Prius.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite