Marea Britanie, cu ochii pe producătorii de biocarburanţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Importul de biocarburanţi este în continuă creştere în Marea Britanie, se anunţă într-un raport al Agenţiei britanice independente de energii regenerabile. Astfel, 2,5% din

Importul de biocarburanţi este în continuă creştere în Marea Britanie, se anunţă într-un raport al Agenţiei britanice independente de energii regenerabile.

Astfel, 2,5% din autovehiculele care circulă pe şoselele acestei ţări sunt alimentate cu biocarburanţi, fapt care devine destul de îngrijorător, se arată în acelaşi raport. Costurile sociale şi cele legate de protecţia mediului pe care le implică biocarburanţii au determinat deja autorităţile britanice să ia măsuri.

În urma unor controale efectuate săptămâna trecută, Agenţia a descoperit că, în proporţie de 80%, producţia de etanol şi de biodiesel nu a putut fi justificată.

O lege internaţională a biocombustibililor ar fi, astfel, la fel de necesară, susţine Agenţia de energii regenerabile, deoarece, astfel, furnizorii din întreaga lume vor putea fi verificaţi şi obligaţi să declare materiile prime şi modul în care fabrică biocarburanţi.

Furnizorii, sub lupă

Agenţia britanică de energii regenerabile nu neagă importanţa sau utilitatea folosirii biocombustibililor în locul carburanţilor tradiţionali, dar susţine că este necesar să existe şi nişte pârghii legislative internaţionale prin care producătorii şi furnizorii să fie constrânşi să respecte mediul înconjurător.

Guvernul britanic a emis deja o lege prin care le cere furnizorilor ca 30% din producţia de combustibili să respecte standardele impuse până la sfârşitul acestui an. Aceste standarde se referă la protejarea solului şi a terenurilor pentru culturi agricole, destinate consumului alimentar, cât şi a biodiversităţii.

Prevederile legale din Marea Britanie prin care se cere supravegherea importului şi a producţiei de biocarburanţi fac parte din Directivele Uniunii Europene ce prevăd suplimentarea acestui tip de combustibil cu 10% până în anul 2020.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite