Mahmud Abbas a ajuns în Argentina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Autorităţii Naţionale Palestiniene, Mahmud Abbas, a sosit duminică în Argentina pentru o vizită oficială în cadrul căreia va discuta despre situaţia politică din Orientul Mijlociu cu şefa statului, Cristina Kirchner, relatează AFP, citând o sursă argentiniană.

Vizita lui Abbas la Buenos Aires are loc la o săptămână după vizita în Argentina a preşedintelui israelian Shimon Peres, care s-a întâlnit, la rândul său, cu dna Kirchner.

"Vizita preşedintelui Abbas va reprezenta o ocazie de a schimba puncte de vedere asupra situaţiei din Orientul Mijlociu, asupra negocierilor israeliano-palestiniene şi asupra posibilităţilor de cooperare dintre Argentina şi această regiune", a declarat, într-un comunicat, MAE argentinian.

Cu ocazia vizitei lui Peres, dna Kirchner a reiterat poziţia ţării sale în favoarea încheierii unui acord de pace în Orientul Mijlociu, a creării unui stat palestinian şi a dreptului Israelului de a trăi în siguranţă în interiorul frontierelor recunoscute.

Abbas şi delegaţia sa au fost întâmpinaţi pe aeroportul militar din Buenos Aires de către ministrul de externe Jorge Taiana. Vizita şefului ANP va dura puţin peste două zile, notează Agerpres.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite