Lordul jamaican al drogurilor, Dudus Coke, a fost arestat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Christopher “Dudus” Coke, lordul drogurilor din Jamaica, a fost arestat după ce a fost oprit la un filtru al poliţiei la periferia capitalei ţării din Caraibe, Kingston, anunţă BBC News.

Traficantul de droguri era în maşină cu un pastor şi se îndrepta spre ambasada Statelor Unite pentru a se preda. Guvernul jamaican a decis să-l extrădeze pe Coke Statelor Unite unde ar urma să fie judecat pentru trafic de droguri şi de armament.

Autorităţile americane îl acuză pe Dudus Coke, în vârstă de 41 de ani, că face parte din temuta bandă Shower Posse, care se ocupă cu traficul de armanent şi droguri. Dacă va fi extrădat şi găsit vinovat de justiţia americană, Coke şi-ar putea petrece tot restul bvieţii după gratii.

Deaorece Dudus Coke şi-a folosit banii pentru a investi în comunităţile sărace din Capitală, el este foarte popular în rândul locuitorilor săraci din Kingston. Încercările poliţiei de a-l captura s-au soldat, în mai, cu lupte de stradă, în urma cărora 72 de persoane şi-au pierdut viaţa. Nu este exclus astfel ca noi confruntări să izbucnească între simpatizanţii acestuia şi poliţie.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite