Lord al drogurilor, ucis într-un schimb de focuri cu forţele de ordine mexicane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poză generică
Poză generică

Un lider de cartel al drogurilor din Mexic a fost împuşcat mortal sâmbătă noapte, la capătul a două zile de schimburi de focuri între membrii unei organizaţii criminale şi forţele de ordine.

Nazario Moreno Gonzalez, cunoscut şi ca "Doctorul", a fost ucis în urma unei operaţiuni efectuate în statul mexican Michoacan, la care au participat trupe ale Poliţiei federale, ale armatei, ale forţelor aeriene şi ale Marinei militare, potrivit CNN.

Moreno era unul dintre principalii lideri ai Cartelului drogurilor numit "Familia Michoacana".

Acest cartel şi-a început operaţiunile în anul 2000, sub numele de Întreprinderea. Influenţa sa se manifesta nu doar prin producerea şi traficul de droguri, ci şi prin instaurarea terorii în regiunile din zonă, escrocherii, răpiri şi crime", a explicat purtătorul de cuvânt al Securităţii Naţionale, Alejandro Poire.

Aceeaşi sursă a mai precizat şi faptul că în timpul schimbului de focuri 5 poliţişti federali şi trei civili au fost ucişi, în timp ce din cealaltă tabără 3 traficanţi şi-au pierdut viaţa, iar alţi trei au fost arestaţi. Guvernul mexican a suplimentat numărul de forţe din regiune Michoacan pentru a reuşi să sfârşească mai repede operaţiunea de capturare a traficanţilor.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite