Localizare exactă oferită de Google - Revista presei internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa internaţională de astăzi scrie despre noua aplicaţie Google, acuzaţia de furt lansată de ONU la adresa Hamas sau decizia preşedintelui american. Printre alte subiecte tratate de presă se mai numără şi investiţiile Chinei în sectorul energetic sau reacţiile de la Kiev faţă de decizia de la Haga.

Google Latitude îţi permite localizarea persoanelor. Compania Google a anunţat ieri îmbunătăţirile aduse aplicaţiei GoogleMaps. Aceste upgade-uri permit utilizatorilor localizarea exactă a prietenilor prin dispozitivele mobile. Opţiunea Google Latitude poate fi folosită pentru contactarea prin SMS, Google Talk sau Gmail, după cum a declarat Vic Gundotra, oficial Google. "Acum poţi vedea dacă soţul e blocat în trafic în drup spre casă de la serviciu, poţi vedea că un prieten e în oraş pentru weekend sau poţi fi liniştit că avionul celor dragi a aterizat în siguranţă, în pofida vremii neprielnice", a scris Gundotra pe blog, potrivit Computerworld.

ONU acuză Hamas de furt.
Naţiunile Unite au acuzat ieri Hamas de furt de alimente şi pături destinate populaţiei din Gaza. Mii de oameni şi-au pierdut casele în războiul dintre Israel şi mişcarea islamistă.  Acuzaţia a venit în urma planurilor elaboratea de comunitatea internaţională de a reconstrui teritoriu ce a fost teatru de război cu puţin timp în urmă şi ar putea complica situaţia deja dificilă deoarece Israelul refuză intrarea unor bunuri în zonă. Purtătorul de cuvant ONU, Chris Gunnes a declarat că forţele de ordine Hamas au pătruns în depozitele ONU şi au luat 3.500 de pături şi 4.000 de conserve cu mancare destinate familiilor palestiniene, scrie Times.

Băncile americane nu vor mai primi ajutor de la stat.
Preşedintele SUA Barack Obama va limita compensaţiile primite de executivii companiilor care primesc ajutor de la guvern, răspunzând astfel protestelor privind excesele bancherilor de pe Wall Street, ale căror institutii s-au abonat la banii statului. Compensaţiile primite de oficialii companiilor care primesc sprijin de la stat vor fi de 500.000 de dolari până în momentul în care contribuabilii îşi vor primi înapoi banii investiţi prin intermediul programelor federale de salvare a pieţei financiare, au precizat surse din cadrul administraţiei prezidenţiale, scrie Bloomberg.

China investeşte în energie. China va investi 580 miliarde yuani (85 miliarde dolari) pentru extinderea sectorului energetic, în 2009, şi va creşte capacităţile de producţie nucleare şi eoliene, ca parte a planului guvernamental de stimulare a economiei, informeaza CleanTech. Producătorii de energie din China au început să-şi înmulţească investiţiile în luna noiembrie 2008, în cadrul planului guvernamental de 4.000 miliarde yuani (586 miliarde dolari), destinat stimularii economiei.

Înaltă trădare la Kiev. O zi le-a luat politicienilor de la Kiev să revină asupra declaraţiei relativ neutre formulate imediat după verdict de diplomaţia ucraineană: că decizia Curţii de la Haga este una obiectivă şi că este atât în favoarea Ucrainei, cât şi a României (cu un amendament naţionalist totuşi: „toate resursele energetice prospectate rămân de partea ucraineană”). Ieri, însă, opoziţia de la Kiev l-a acuzat pe şeful statului ucrainean de „înaltă trădare”. Unul dintre partidele de opoziţie – comuniştii – a cerut deja procurorului general deschiderea unei anchete pe baza acestei acuzaţii, deoarece preşedintele Viktor Iuşcenko ar fi vinovat că Ucraina a pierdut o parte considerabilă a platoului său continental şi a zonelor sale economice exclusive prin decizia Curţii Internaţionale de Justiţie, scrie Gândul.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite