Licitaţia cu obiectele personale ale lui Gandhi, anulată - Revista presei internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Licitaţia cu obiectele personale ale lui Gandhi, anulată - Revista presei internaţionale
Licitaţia cu obiectele personale ale lui Gandhi, anulată - Revista presei internaţionale

Presa internaţională de astăzi scrie despre anularea licitaţiei cu obiectele personale ale lui Mahatma Gandhi, o explozie soldată cu cel puţin 13 morţi în Bagdad sau declaraţiile investitorului Jim Rogers. Printre alte subiecte, Boeing atrage atenţia piloţilor de 737, iar New York a pierdut, în ultimul trimestru din 2008, peste 25% din locurile de muncă pe care le-a câştigat de la ultima scădere a activităţii economice.

Licitaţia cu obiectele personale ale lui Gandhi, anulată. O licitaţie cu obiectele personale ale ale lui Mahatma Ganhdi, care trebuia să se desfăşoare la New York nu va mai avea loc. În India a provocat controverse, unde o mare parte din populaţie consideră aceste obiecte ca făcând parte din moştenirea naţională, potrivit proprietarului obiectelor, citat de International Herald Tribune. "Nu am intenţionat să provoc astfel de controverse" a spus James Otis, proprietarilul obiectelor, anunţând decizia de a retrage obiectele de la licitaţie.

13 morţi în Bagdab în urma unei explozii. O maşină capcană într-o piaţă de animale din partea de sud a oraşului Bagdad a explodat joi, omorând cel puţin 13 persoane într-o zonă populată în mare parte de şiiţi. Zona a fost descrisa de armata americană ca fiind una dintre cele mai sigure zone din Irak. Explozia, care a rănit alte 57 de persoane, a avut loc la o oră de vârf. "Abia începusem micul dejun în ceinăria din piaţă când am văzut flăcările ridicându-se şi oamenii ce începuseră să fugă", a spus Hussein Abdul-Kadir, unul dintre zecile de oameni care muncesc acolo, potrivit AP.

China nu este capabilă să scoată economia mondială "din groapă" doar prin aportul pe care îl aduce la stimularea consumului pe plan global, iar perioada de recesiune nu se va încheia prea devreme, consideră investitorul american şi fostul partener al lui George Soros, Jim Rogers, scrie Bloomberg. Declaraţia lui Rogers vine pe fondul raportului anual al executivului de la Bejing în faţa parlamentului, şedinţa în care premierul chinez Wen Jiabao a dat încă o dată asigurări că va încerca să faciliteze "creşterea semnificativă" a investiţiilor în 2009 pentru a contracara cea mai scăzută rată de investiţii din ultimii şapte ani.

Boeing atrage atenţia piloţilor de 737.
Boeing le cere pilţilor care zboară cu modelul 737 să fie foarte atenţi la instrumentele de zbor după ce concluziile investigaţiei în cazul prăbuşirii din Olanda au relevat că un altimetru defect a contribuit la prăbuşire. Modelul 737 este cel mai popular în zborurile comerciale, fiind vândute 6.000 de avioane, potrivit Boeing. "Boeing le amiteşte tuturor operatorilor să se asigure că echipajul este foarte atent la instrumentele de la bord ", a spus Jim Proulx pentru CNN joi.

New York a pierdut, în ultimul trimestru din 2008, peste 25% din locurile de muncă pe care le-a câştigat de la ultima scădere a activităţii economice, potrivit unei statistici care arată cât de gravă este recesiunea, citată de departamentul muncii. Acest lucru înseamnă că 110.300 de persoane şi-au pierdul locul de muncă la companiile private în doar trei luni. Aceşti angajatori au angajat peste 400.000 de oameni din iulie 2003, când a luat sfârşit ultima scădere a activităţii economice, până în august 2008, potrivit Reuters.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite