Kirill, Kliment şi Filaret - candidaţii la funcţia de Patriarh al Rusiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patriarhul provizoriu al Rusiei, mitropolitul de Smolensk şi Kaliningrad, Kirill, mitropolitul de Kaluga şi Borov, Kliment şi mitropolitul de Minsk şi Sluţk, Filaret, au fost desemnaţi candidaţi ai Sinodului Arhieresc al Bisericii Ortodoxe Ruse la funcţia de patriarh.

Mitropolitul de Smolensk et Kaliningrad, Kiril, în vârstă de 62 de ani, care asigură interimatul la conducerea Patriarhiei, s-a clasat pe primul loc, cu 97 din cele 200 de voturi.

Mitropolitul de Kaluga şi Borovsk, Kliment, în vârstă de 58 de ani, a obţinut la rândul său 32 de voturi.

Considerat mai deschis asupra lumii decât concurentul său, Kiril este singurul reprezentant de rang înalt al acestei religii cunoscut de publicul larg.

Potrivit Agerprea, cei trei candidaţi au fost desemnaţi prin vot secret de Sinodul Arhieresc al Bisericii Ortodoxe Ruse compus din 145 de ierarhi.

Numele celui care îi va succeda definitiv în funcţie lui Aleksii al II-lea urmează să fie decis de Sinodul Local, convocat pentru 27-29 ianuarie. Acestor for bisercicesc are dreptul de a-şi propune propriul candidat la funcţia de patriarh.

Alegerile patriarhului Rusiei au loc în contextul decesului lui Aleksii al II-lea, care timp de 18 ani a stat la cârma Bisericii Ortodoxe Ruse.

Pe parcursul zilei de ieri, la Moscova s-au desfăşurat mai multe mitinguri în sprijinul Sinodului şi unităţii Bisericii Ortodoxe Ruse. În afară de locuitorii capitalei ruse, la manifestaţii au participat delegaţii de creştini din Ucraina.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite