Javier Solana merge în Orientul Mijlociu pentru cauza palestiniană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Javier Solana merge în Orientul Mijlociu pentru cauza palestiniană
Javier Solana merge în Orientul Mijlociu pentru cauza palestiniană

Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru politică externă şi securitate comună, Javier Solana, va începe duminică un turneu de patru zile în Orientul Mijlociu pentru relansarea negocierilor de pace israeliano-palestiniene.

Solana se va deplasa mai întâi la Damasc, în Siria, unde va avea convorbiri cu preşedintele Bashar al-Assad şi cu ministrul sirian de externe Walid Moallem.

Înaltul reprezentant al UE va merge apoi în Israel, pentru a se întâlni cu premierul Benjamin Netanyahu şi cu principalii membri ai guvernului, după care se va deplasa la Ramallah, unde are programată o întrevedere cu premierul palestinian Salam Fayyad.

Javier Solana îşi va continua turneul marţi şi miercuri cu vizite în Liban şi Egipt.

  • Administraţia americană cere o îngheţare totală a construcţiilor din coloniile evreieşti din Cisiordania, poziţie adoptată şi de marile state europene.
  • Emisarul american pentru Orientul Mijlociu, George Mitchell, s-a întâlnit miercuri, la Londra, cu premierul Netanyahu, fără a ajunge însă la o soluţie asupra acestui subiect, cele două părţi anunţând o nouă întâlnire săptămâna viitoare, în SUA
În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite