Japonia propune reducerea rapidă a gazelor poluante la jumătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Japonia a cerut ieri ţărilor bogate să urgenteze lupta împotriva încălzirii globale şi să impună reducerea emisiilor gazelor cu efect de seră cu cel puţin 50% cât mai rapid, potrivit

Japonia a cerut ieri ţărilor bogate să urgenteze lupta împotriva încălzirii globale şi să impună reducerea emisiilor gazelor cu efect de seră cu cel puţin 50% cât mai rapid, potrivit Reuters.

Cererea Japoniei a avut loc în cadrul întâlnirii de la Kobe a miniştrilor de mediu din Grupul celor 8, care s-au reunit cu o lună înainte de întrunirea la nivel prezidenţial, programată pentru iulie, în Hokaido. Miniştrii caută soluţii pentru problemele ivite ca urmare a schimbărilor climatice.

"Pentru înjumătăţirea emisiilor gazelor cu efect de seră, ţările dezvoltate trebuie să-şi stabilească targetul de reducere la 50%", a declarat Ichiro Kamoshita, ministrul mediului din Japonia. Aceasta în condiţiile în care Japonia dezbate în prezent propriile targeturi pe termen lung de reducere a emisiilor.

"Trebuie să trimitem un mesaj care să determine ţările sărace să acţioneze cu mecanisme financiare şi cooperări tehnologice", a mai spus ministrul mediului din Japonia.

Potrivit sursei citate, anul trecut, liderii Grupului Opt au acceptat să stabilească o ţintă de înjumătăţire a emisiilor de carbon până în 2050, o propunere susţinută de Japonia, Uniunea Europeană şi Canada.

La summitul din decembrie anul trecut, din Bali, ţările în curs de dezvoltare s-au împotrivit înscrierii adoptării unor reduceri foarte mari fără acceptul Statelor Unite, care este unul dintre marii poluatori pe plan internaţional.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite