Japonia şi Rusia negociază pentru schimbarea climatică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Japonia şi Rusia au căzut de acord să înceapă discuţii pe tema combaterii schimbărilor climatice, inclusiv pe tema comerţului cu certificate de emisii care ar ajuta Japonia să-şi

Japonia şi Rusia au căzut de acord să înceapă discuţii pe tema combaterii schimbărilor climatice, inclusiv pe tema comerţului cu certificate de emisii care ar ajuta Japonia să-şi îndeplinească obiectivele stipulate prin Protocolul de la Kyoto, informează Reuters.

Japonia este a cincea cea mai poluatoare ţară de pe glob şi deşi oficialii au garantat că-şi vor îndeplini angajamentele luate prin Protocolul de la Kyoto, criticii susţin că ar fi foarte dificil. Primele discuţii la nivel ministerial dintre cele două ţări vor avea loc pe 27 februarie la Tokyo.

Întâlnirile vor avea ca scop găsirea unei modalităţi prin care Japonia să cumpere certificate de emisii de la Rusia, un pas important spre îndeplinirea obiectivului de reducere a emsiilor de gaze cu efect de seră. Schimbul ar putea avea loc în mai multe variante posibile prin Protocolul de la Kyoto. Japonia a promis că va reduce emisiile de gaze cu efect de seră cu 6% faţă de nivelul din 1990, în perioada 2008 - 2012. (Laura Toma)

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite