Israelul a început să distribuie măşti de gaze populaţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile israeliene au început astăzi să distribuie populaţiei truse de protecţiei pentru un eventual război biologic sau chimic, a anunţat un purtător de cuvânt militar, citat de AFP.

"Apărarea pasivă a făcut apel la Compania israeliană de poştă să înceapă duminică să distribuie, experimental, măşti de gaze locuitorilor din oraşul Or Yéhouda", în apropiere de Tel Aviv, a declarat purtător de cuvânt.

"Treptat, în funcţie de lecţiile învăţate din această operaţiune şi conform cu o decizie a Guvernului israelian, distribuirea va fi extinsă la întreaga populaţie", a adăugat el.

Guvernul a decis la 5 ianuarie să doteze opt milioane de israelieni cu măşti de gaz până în 2013, acesta fiind numărul estimat al populaţiei la acea dată.

Israelul se teme de eventuale atacuri chimice sau bacteriologice provenind din Iran sau Siria.

Statul Major israelian a lansat săptămâna aceasta un exerciţiu amplu vizând să testeze capacităţile operaţionale ale comandamentului în rândul unităţilor normale şi celor în rezervă, în cazul unui conflict la frontiera de nord a Israelului.

În trecut, Israelul a distribuit deja măşti de gaze populaţiei sale, mai ales în primul război din Golf (1991). Irakul a lansat atunci 39 de rachete Scud cu ogive convenţionale împotriva teritoriului israelian.

Autorităţile israeliene au strâns la sfârşitul lui 2006 măştile aflate în posesia civililor, pentru a le verifica starea şi a schimba filtrele.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite