Israelul a bombardat tunelurile între Fâşia Gaza şi Egipt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două tiruri ale avioanelor israeliene au vizat în această dimineaţă tunelurile care leagă Fâşia Gaza de Egipt, scoţând la suprafaţă sute de persoane care au început să fugă în toate părţile, au relatat locuitori din Gaza, citaţi de AP.

Potrivit NewsIn, avioanele israeliene au bombardat tuneluri de contrabandă care făceau legătura între sudul Fâşiei Gaza şi Egipt.

Armata israeliană a spus că atacul împotriva "tunelurilor Hamas" intervine în replică la cel comis marţi de-a lungul frontierei cu Gaza, soldat cu moartea unui militar israelian.

"Armata israeliană este de părere că Hamas este responsabil pentru menţinerea păcii în localităţile din sudul Israelului şi va răspunde dur oricărei tentative de subminare a păcii", potrivit armatei.

Unul dintre obiectivele operaţiunii israeliene de 22 de zile din Fâşia Gaza, soldată cu moartea a 1.300 de palestinieni, a fost să se pună capăt contrabandei cu arme dintre partea palestiniană şi Egipt, efectuată prin tuneluri.

Potrivit Agerpres, loviturile aeriene au fost executate în pofida acordului de încetare a focului încheiat între Israel şi Hamas în urmă cu două săptămâni.

Unul dintre scopurile ofensivei israeliene fusese stoparea contrabandei cu arme prin aceste tuneluri.

Sute de bombardamente au vizat atunci tunelurile aflate la 15 m adâncime şi întinzându-se pe circa 800 m, dar traficanţii şi-au reluat activitatea după încetarea focului.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite