Israel: Un avion de vânătoare F-16 s-a prăbuşit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un avion de vănătoare israelian F-16I s-a prăbuşit în noaptea trecută în sudul Israelului. Cei doi piloţi care erau la bord au fost daţi dispăruţi. Astăzi au fost descoperite câteva fragmente ale avionului, informează de radio Kol Israel.

Toate avioanele de vânătoare de acest tip au fost consemnate joi la sol, ca măsură preventivă. Dacă pentru prăbuşirea avionului F-16I va fi identificată o problemă tehnică se va afla în scurt timp, transmite radio Kol Israel, citat Agerpres

Numele celor doi piloţi, maiorul Amichai Itkis (28 de ani) şi maiorul Emmanuel Levy (30 de ani), au fost anunţate dimineaţă de forţele aeriene ale statului evreu. "Factorul uman" este considerat drept o primă cauză a accidentului.

F-16I este o versiune modificată a avionului F-16, care este considerat unitatea de luptă principală a forţelor aeriene ale Israelului.

Din primele informaţii reiese că aparatul s-a prăbuşit în timpul unui zbor de rutină în zona craterului Ramon, la o înălţime de 4.000 de metri.

Înaintea accidentului, echipajul nu a raportat vreo problemă la bord, iar condiţiile meteorologice erau satisfăcătoare, au declarat oficialii care investighează cauzele accidentului.

Reamintim că în luna iulie, pe teritoriul României a avut loc unul din cele mai mari accidente din istoria aviaţiei militare israeliene. În timpul unor exerciţii comune româno-israeliene, un elicopter Yasur al armatei aerului din Israel s-a prăbuşit în Carpaţi. În accidentul aviatic au pierit toţi ocupanţii aparatului de zbor: şase militar israelieni şi un militar român.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite