Iran: Nava britanică Asian Glory ar putea transporta şi arme

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nava Asian Glory a fost capturată de piraţii somalezi pe 1 ianuarie
Nava Asian Glory a fost capturată de piraţii somalezi pe 1 ianuarie

Nava britanică Asian Glory, capturată de piraţi în golful Aden şi având la bord şi doi marinari români, ar transporta, pe lângă maşini de lux şi arme, susţine postul de televiziune iranian de limbă engleză Press TV, în pagina electronică.

Nava, care se îndrepta spre Arabia Saudită, venea din Singapore în momentul în care a fost capturată de piraţi.

Potrivit Press TV, nava ar transporta pe lângă maşini scumpe şi arme destinate Arabiei Saudite pentru a lansa un atac în Yemen.

Nava a fost capturată la 2 ianuarie şi are la bord 25 de marinari, dintre care opt bulgari, doi români, zece ucraineni şi cinci indieni. Piraţii au cerut o răscumpărare de 15 milioane de dolari în schimbul navei, dar cotidianul saudit Arab News, citat de site-ul Novinite.com, afirmă că este puţin probabil ca această sumă să fie plătită.

Potrivit unor surse din cadrul companiei de asigurare, suma de 15 milioane de dolari a fost cerută în prima fază a negocierilor, dar se va ajunge la trei-patru milioane de dolari. Sursa citată susţine că piraţii somalezi au cerut o sumă aşa de mare pentru că este prima dată când capturează un transport atât de scump.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite