Irakul a achiziţionat un sistem video de supraveghere de 49 milioane de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un nou sistem de supraveghere video în Irak
Un nou sistem de supraveghere video în Irak

Irakul a achiziţionat din Statele Unite ale Americii un sistem video de supraveghere în valoare de 49 milioane dolari, cu scopul de a împiedica infiltrarea unor eventuali insurgenţi şi contrabanda cu arme, la frontierele sale cu Siria şi cu Iranul, a anunţat vineri printr-un comunicat armata americană, informează AFP.

Potrivit documentului, în iunie 2010, când sistemul va deveni operaţional, poliţia de frontieră irakiană va putea supraveghea 286 de kilometri de frontieră cu Siria şi 402 kilometri ce despart de Iran.

Cu acest sistem de supraveghere, Irakul a parcurs o "etapă crucială" în cadrul eforturilor sale de protejare a propriilor frontiere de orice "ameninţări externe", a declarat generalul american Michael Barbero în cadrul aceluiaşi comunicat.

De-a lungul frontierei irakiene vor fi instalate camere de luat vederi cu infraroşu, care vor permite detectarea parţială a unor eventuale infiltrări, atât timp cât sistemul acoperă doar aproape jumătate din graniţa Irakului cu Siria şi un sfert din cea cu Iranul, potrivit AFP.

Washingtonul acuză constant Siria că permite infiltrarea unor insurgenţi suniţi în Irak, reproşându-i totodată Iranului că acordă ajutor militar şi logistic grupărilor şiite extremiste ce acţionează pe teritoriul irakian.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite