Investiţiile în energia verde au crescut cu 60% în anul precedent

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Valoarea investiţiilor în surse de energie regenerabilă a ajuns, anul trecut, la 148 miliarde de dolari, finanţare susţinută de Programul Naţiunilor Unite pentru Mediu (UNEP). Comparativ cu

Valoarea investiţiilor în surse de energie regenerabilă a ajuns, anul trecut, la 148 miliarde de dolari, finanţare susţinută de Programul Naţiunilor Unite pentru Mediu (UNEP). Comparativ cu anul precedent, datele confirmă o creştere cu 60 de procente în acest sector.

Raportul unui studiu al UNEP arată că această creştere este consecinţa directă a previziunilor legate de schimbările climatice, precum şi a creşterii preţului la petrol, ceea ce a generat o veritabilă "goană mondială după energie verde".

Europa şi SUA, cele mai mari fonduri

Finanţarea surselor de energie eoliană a atras, în 2007, cele mai multe fonduri, ajungând la 50,2 miliarde de dolari. În energia solară s-au investit 28,6 miliarde de dolari, iar în biocombustibili 2,1 miliarde de dolari, cu o treime mai puţin decât în 2006.

Cele mai multe fonduri au fost utilizate în Europa şi în SUA. În China, India şi Brazilia investiţiile în surse de energie verde au ajuns la 26 miliarde de dolari, de la 1,8 miliarde de dolari în 2004.

Achim Stelner, director executiv al UNEP, a precizat că procesul de transformare fundamentală a infrastructurii energetice mondiale va continua, fără nicio îndoială.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite