Inundaţii în Vancouver

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ploile abundente şi o maree ridicată ce afectează fluxul a două râuri au condus la inundarea a două localităţi şi la evacuarea a sute de persoane de pe insula Vancouver situată pe coasta vestică a Canadei.

Guvernul din provincia British Columbia a anunţat sâmbătă un ajutor financiar destinat locuitorilor oraşelor North Cowichan şi Duncan, la nord de capitala provincială Victoria, dintre care mai multe sute au văzut cum apa le-a pătruns în case până la un metru înălţime faţă de podea, conform imaginilor difuzate de televiziuni.

În punctul culminant al inundaţiei, circa 300 de case au trebuit evacuate vineri seară, însă sâmbătă anumiţi localnici au primit undă verde din partea autorităţilor pentru a reveni în casele lor. Pompele instalate de echipele de intervenţie în timpul nopţii au permis evacuarea apei în spatele unor diguri formate din saci cu nisip.

Cu toate acestea, starea de alertă nu a fost ridicată complet sâmbătă spre mijloclul zilei, în contextul în care meteorologii au anunţat noi ploi în a doua jumătate a zilei, notează Agerpres.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite