Naveta Atlantis s-a desprins de Staţia Spaţială Internaţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La căpătul unei misiuni reuşite, naveta Atlantis s-a desprins miercuri dimineaţă de Staţia Spaţială Internaţională (ISS), la înălţimea de 355 km, pe orbită, deasupra Pacificului, la nord-est de Noua Guinee, începând manevrele pentru intrarea pe traiectoria care o va aduce înapoi pe Terra,  anunţă AP.

Astronauţii au îndeplinit cu succes misiuni de întreţinere a staţiei orbitale, revizii tehnice şi au aprovizionat staţia cu alimente şi materiale pentru experimente ştiinţifice, în ultima săptămână, potrivit AP, care informează că Atlantis urmează să aterizeze vineri, în Florida.

Echipajul lui Atlantis trebuie să se asigure încă o dată, înainte de a începe drumul spre casă, că plăcuţele termice de pe aripile şi botul navetei sunt intacte, putând suporta temperaturile extrem de ridicate rezultate din frecarea cu straturile atmosferice, la revenirea pe Pământ.

Plăcuţele ceramice care compun scutul termic al navetei sunt extrem de sensibile, impactul în spaţiu, cu un micrometeorit putând fi suficient pentru a compromite rezistenţa acestora.

În februarie este programată lansarea navetei Endeavour, următoarea misiune a unei navete americane pe ISS.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite