Indiana Jones ajută la salvarea tigrilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actori celebri de la Hollywood, între care renumitul Harrison Ford, interpretul aventurierului Indiana Jones, dar şi frumoasa Bo Derek sau cunoscutul Robert Duvall au anunţat că se alătură

Actori celebri de la Hollywood, între care renumitul Harrison Ford, interpretul aventurierului Indiana Jones, dar şi frumoasa Bo Derek sau cunoscutul Robert Duvall au anunţat că se alătură Băncii Mondiale într-un efort internaţional de salvare a tigrilor.

Anul acesta, numărul tigrilor a ajuns la 4.000 de exemplare, faţă de 100.000, câţi erau acum 100 de ani. Din cauza gravităţii situaţiei, Banca Mondială a hotărât să se implice financiar în efortul de salvare a tigrilor.

Suport internaţional

Vânarea în exces, pentru blană şi pentru obţinerea anumitor produse terapeutice larg utilizate în Asia, este principala cauză a reducerii efectivelor de tigri, dar şi dispariţia habitatelor a contribuit considerabil.

"Salvarea tigrilor e dependentă de voinţa politică a autorităţilor locale şi implică o legislaţie de protecţie drastică şi fonduri substanţiale. Asta nu se poate obţine decât printr-un puternic suport internaţional", spune Robert Zoellick, preşedintele Băncii Mondiale. Zonele unde se va intervene sunt junglele din Asia Centrală, Java, Bali şi China.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite