India: Zeci de oameni au fost ucişi de explozia unui autobuz

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rebeli maoişti au provocat explozia unui autobuz de pasageri luni, în centrul Indiei. Cel puţin 20 de persoane au murit, au declarat surse din poliţia local, citate de AFP. Informaţiile furnizate de Reuters arată că numărul morţilor ar fi dublu.

Potrivit Reuters, unor surse oficiale locale, între 40-60 de persoane şi-au pierdut viaţa în atentat.

"Din primele informaţii, bilanţul este de cel puţin 20 de morţi", a declarat un reprezentant al poliţiei locale. Oficialul a precizat că printre pasagerii autovehiculului vizat de o bombă a rebelilor se aflau mulţi poliţişti.

De altfel, în centrul Indiei au avut loc în ultimele luni confruntări violente între forţele de ordine şi maoişti. Ciocnirile între maoişti, naxaliţi, şi forţe ale guvernului central s-au intensificat, în ultima lună. Şaptezeci şi şase militari au fost ucişi, iar şase săteni au fost răpiţi sau omorâţi, la sfârşitul săptămânii trecute.

Gruparea rebelă, care a dobândit popularitate în rândurile populaţiei rurale sărace, acţionează în 20 din cele 28 de state indiene şi numără în rândurile sale cel puţin 10.000 de combatanţi, conform Ministerului de Interne indian, informează Agerpres.



În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite