În 20 de ani va deveni Afganistanul un stat funcţional, sugerează armata germană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vor fi necesari până la 20 de ani pentru stabilirea unui stat funcţional în Aganistan, a avertizat şeful statului major german Volker Wieker marţi, într-un articol publicat de cotidianul german Die Welt, relatează New Straits Times.

În ciuda ajutorului extern, construirea unui stat se face rareori de pe o zi pe alta, a explicat Volker Wieker pentru Die Welt.

Regula generală spune că procesul de edificare a unui stat funcţional durează unul sau două decenii şi este însoţit de conflicte interne şi de dispute violente, a adăugat şeful armatei germane.

În prezent, Germania are 4.500 de soldaţi în Afganistan, ceea ce o face al treilea contributor la forţa internaţională sub comandament NATO.

Deputaţii germani ar trebui să aprobe la sfârşitul lunii decizia guvernului federal de a creşte aceste efective cu maximum 850 de oameni, din care 350 rezervişti.

Liderii politicieni germani estimează că noua strategie pentru Afganistan a guvernului de centru-dreapta, prezentată la sfârşitul lunii ianuarie de cancelarul Angela Merkel, vine în întâmpinarea cerinţelor lor, dat fiind că primii soldaţi germani ar urma să înceapă revenirea în Germania de anul viitor.

La începutul lunii februarie, Berlinul a afirmat în mai multe rânduri că intenţionează să înceapă din 2011 retragerea din Afganistan, aşa cum vor Statele Unite ale Americii, dar refuză să fixeze o dată definitivă a retragerii Bundeswehr-ului (Forţele Armate Federale).

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite