Imaginea care a îngrozit întreaga lume. Copii ucişi în Siria şi puşi în saci din plastic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel puţin 74 de persoane, printre care şi copii, au murit în ultimele două zile ca urmare a violenţelor din Siria într-un nou atac al forţelor preşedintelui Bashar Assad asupra mişcării de contestare a regimului său, scrie AP.

O imagine furnizată de mai mulţi activişti sirieni arată trupurile neînsufleţite a cinci copii mici care ar fi fost ucişi în violenţe. Cadavrele micuţilor au fost puse în saci roşii din plastic. Pe pieptul lor au fost puse pancarte din carton pe care scrie numele lor în limba arabă: Thanaa, Ali, Najm, Abdul Ghani şi Sidra. Potrivit activiştilor, copiii ar fi provenit de la două familii.

Agenţia AP a precizat că nu poate verifica în mod independent autenticitatea fotografiei, locaţia şi data la care imaginea a fost surprinsă.

Potrivit unui raport ONU, cel puţin 384 de copii au murit în 10 luni de violenţe în Siria. Potrivit UNICEF, cele mai multe decese în rândul copiilor au fost înregistrate în Homs, în special în rândul băieţilor. Raportul mai arată că 380 de copii se află în detenţie, chiar şi unii cu vârsta de sub 14 ani.

De două zile în oraşul Homs armata siriană a lansat o ofensivă puternică.

Consiliul de Securitate al ONU s-a reunit deja pentru a discuta o rezoluţie care cere preşedintelui sirian să cedeze puterea. Rezoluţia se confruntă însă cu opoziţia puternică a Chinei şi Rusiei care au drept de veto. Vineri, ministrul de Externe rus Ghenadi Gatilov a declarat că se va opune rezoluţiei pentru că ea nu exclude posibilitatea unei intervenţii militare externe.

Revolta siriană care a început cu proteste în luna martie a anului trecut împotriva preşedintelui a devenit în ultimele luni toto mai violentă ca urmare a confruntărilor între armată, dezertori şi protestatari.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite