Hosni Mubarak a fost internat într-un spital din Sharm el-Sheikh

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte egiptean Hosni Mubarak a fost internat, marţi, în spitalul internaţional din staţiunea balneară Sharm el-Sheikh, în Sinai, au anunţat surse din cadrul serviciilor de securitate, citate de AFP şi BBC.

UPDATE BBC transmite că Mubarak a fost internat în zona dedicată VIP-urilor şi nimeni nu mai are voie să intre, excepţie făcând cazurile de urgenţă.

"Mubarak a fost internat în această după-amiază la spitalul internaţional Sharm el-Sheikh", au declarat aceste surse, adăugând că măsurile de securitate au fost consolidate în oraş.

Contactată de AFP, o sursă din cadrul spitalului a declarat că nu poate comenta aceste informaţii, dar a precizat că "ministrul Sănătăţii va publica un comunicat" în scurt timp.

Hosni Mubarak, în vârstă de 82 de ani, a demisionat din funcţia de preşedinte al Egiptului la 11 februarie, în contextul unor ample mişcări sociale de protest vizând între altele corupţia elitei politice egiptene, şi s-a retras în Sharm el-Sheikh, o staţiune balneară de la Marea Roşie.

El nu poate părăsi ţara, iar bunurile îi sunt blocate.

Mubarak a fost convocat pentru interogare, la un tribunal din Cairo, pe tema unor acuzaţii privitoare la corupţie şi uciderea de protestatari.

Procuratura a emis citaţia duminică, într-un dosar privind violenţele comise împotriva protestatarilor şi delapidarea banilor publici - acuzaţii pe care fostul preşedinte egiptean le consideră nefondate.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite