Hong Kong: Un nou caz de gripă aviară la om, după 7 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Milioane de păsări au fost sacrificate în lupta cu gripa aviară
Milioane de păsări au fost sacrificate în lupta cu gripa aviară

După şapte ani, autorităţile sanitare din Hong Kong au confirmat primul caz de gripă aviară la o persoană. Virusul confirmat la o femeie în vârstă de 59 de ani, care a făcut o vizită în China continentală.

Potrivit unui purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii din Hong Kong, alerta de nivel "grav" poate fi tradusă prin "risc ridicat" de a contracta boala în regiune.

Până în prezent, contaminarea cu virusul H5 s-a produs doar de la animal la om, dar cercetătorii se tem că o mutaţie a virusului va permite transmiterea de la om la om, iar atunci epidemia va avea un potenţial ridicat de mortalitate.

Autorităţile medicale încearcă să afle dacă bolnava a luat virusul la Hong Kong sau în altă parte şi supavechează persoanele care au intrat în contact cu femeia.

Ultimul caz de gripă aviară înregistrat la Hong Kong a fost înregistrat în 2003. Hong Kong s-a confruntat cu o epidemie de gripă aviară în 1997, când au murit şase persoane, în urma unei mutaţii, necunoscute în perioada respectivă, a virusului gripei aviare. Milioane de păsări au fost sacrificate în perioada respectivă, transmite Mediafax.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite