Alegeri în Honduras / Porfirio Lobo se declară învingător

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Porfirio Lobo, Candidatul Partidului Naţional, s-a declarat învingător în alegerile prezidenţiale contestate şi boicotate duminică în Honduras şi a promis un guvern de uniune naţională pentru a scoate ţara din criza politică în care se află de la lovitura de stat din 28 iunie, informează The Guardian.

Dorim un guvern de uniune naţională, de reconciliere, nu mai este momentul divizărilor, a declarat Porfirio Lobo în faţa partizanilor săi.

Porfirio Lobo deţinea 55,90% din voturi după numărarea a 61,89% din buletine, potrivit primelor rezultate parţiale oferite de comisia electorală. Rata de participare la vot a fost de 61,3%.

Candidatul Partidului Liberal, Elvin Santos, şi-a recunoscut luni înfrângerea în faţa lui Porfirio Lobo.

Statele Unite ale Americii au calificat duminică seară alegerile prezidenţiale din Honduras drept un pas înainte important şi necesar pentru rezolvarea crizei politice născute din lovitura de stat de la 28 iunie din această ţară din America Centrală.

O muncă deloc neglijabilă rămâne de făcut în vederea restabilirii ordinii democratice şi constituţionale în Honduras, însă astăzi poporul din această ţară a făcut un important şi necesar pas înainte, a afirmat un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat, Ian Kelly, într-un comunicat.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite