Honda lansează hibridul ieftin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul model hibrid de la Honda va costa aproximativ 12.000 de euro Compania japoneză speră ca noul model să depăşească succesul concurentului Toyota Prius. Versiunea hibrid Honda

Noul model hibrid de la Honda va costa aproximativ 12.000 de euro

Compania japoneză speră ca noul model să depăşească succesul concurentului Toyota Prius.

Versiunea hibrid Honda Civic nu a reuşit să se impună pe piaţă. Cu toate acestea, Honda Motor merge mai departe. Compania va lansa, la începutul anului viitor, o maşină hibrid care se va vinde în Statele Unite cu 18.800 de dolari, conform Motor Authority.

Până acum, amatorii de maşini economice erau nemulţumiţi de preţul prea ridicat al hibridelor. Prin noua generaţie de autoturisme, Honda încearcă să rezolve inconvenientul legat de costuri.

Pe piaţa românească, Honda Civic Hybrid se vinde la un preţ de aproximativ 23.000 de euro. În primele şase luni ale acestui an, în România s-au vândut nouă exemplare ale acestei versiuni.

La nivel global, vânzările Honda Civic Hybrid s-au ridicat, anul trecut, la 55.300 de unităţi, cu mult sub liderul de piaţă, Toyota Prius, care a vândut, în 2007, 429.000 de maşini hibrid.

Honda vrea să devină lider de piaţă

Noul model Honda va beneficia de un motor hibrid care va costa cu 50% mai puţin decât modelul actual. Preţul va constitui atuul noului model hibrid. Reprezentanţii companiei speră ca, în felul acesta, maşina să devină lider de piaţă şi să depăşească succesul de care se bucură concurentul direct, Toyota Prius.

În România, în 2007, s-au vândut 37 de hibride de la Toyota, pentru 2008 fiind prevăzut un target dublu. Toyota Prius se comercializează în România la un preţ de aproximativ 25.000 de euro.

Target de 400.000 de maşini pe an

Simplificarea arhitecturii şi reducerea greutăţii au determinat scăderea costurilor de fabricaţie pentru noua generaţie Honda. Noul sistem hibrid, Integrated Motor Assist (IMA), va fi comercializat pe pieţele japoneză, europeană şi nord-americană. Până în 2012, producătorul auto intenţionează să vândă, anual, 400.000 de maşini hibrid.

Preţul maşinilor hibrid

Lexus hibrid este vândut cu aproximativ 66.000 de euro.

Toyota Prius poate fi achiziţionat cu 25.000 de euro.

Honda Civic Hybrid costă aproximativ 23.000 de euro.

Noul model Honda hibrid va costa doar 12.000 de euro.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite