Holeră în Haiti: ONU confirmă 138 de decese

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel puţin 138 de persoane au murit de holeră în ultimele zile în Haiti. Bilanţul a fost confirmat de un oficial al ONU care a declarat că vor fi trimise unele materiale medicale şi personal pentru combaterea epidemiei.

În zonele afectate au fost distribuite 2.500 de recipiente şi pachete de igienă. Agenţiile de ajutor internaţionale dispun de 300.000 de doze de antibiotice gata să fie folosite în Haiti şi de aproximativ 10.000 de cutii cu pilule pentru purificarea apei.

Anunţul a fost făcut de Catherine Bragg, coordonator adjunct al ONU pentru situaţii de urgenţă, în cadrul unei conferinţe de presă organizate la sediul Naţiunilor Unite din New York, la întoarcerea sa din Haiti.

" Ceea ce este important este că se poate evita decesul din cauza holerei, iar noi vom face tot posibilul pentru a ajuta autorităţile haitiene să împiedice noi decese ", a declarat Catherine Bragg.

Epidemia de holeră afectează regiunea Saint-Marc, departe de taberele unde locuiesc sute de mii de refugiaţi care şi-au pierdut casele după cutremurul din 12 ianuarie, în care au fost înregistraţi 250.000 de morţi, transmite Mediafax.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite