Adolf Hitler se temea mai mult decât orice de stomatolog

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hitler avea o fobie, mersul la stomatolog
Hitler avea o fobie, mersul la stomatolog

A fost cunoscut drept cel mai aprig dictator, fiind responsabil pentru moartea a milioane de oameni. Se pare, totuşi că Adolf Hitler avea o fobie - se temea mai mult decât orice să meargă la stomatolog - potrivit dezvăluirilor făcute de medicul său personal, scrie Mail Online.

El însuşi se descria ca un fuhrer neînfricat, în faţa căruia întreaga Europă trebuia să plece capul. Însă, se pare că teribilul dictator asociat de mulţi chiar cu Anticristul, se temea de un lucru, să se aşeze pe scaunul stomatologului. 

Stomatologul personal al fuhrer-ului, Johannes Blaschke, decedat ]n 1957, a dezvăluit într-o carte despre dentistul său personal, intitulată "Dentist of the Devil" (Dentistul diavolului) şi scrisă de Menevse Deprem-Hennen. Autoarea face o cronică a muncii lui Johannes Blaschke, care a fost stomatologul lui Hitler timp de aproape 20 de ani.fobia pe care o resimţea Hitler în faţa dentiştilor, precizând că, la un moment dat, o simplă intervenţie de punere a unei plombe de canal s-a prelungit pe o perioadă de opt zile pentru că Hitler "nu putea suporta durerea".

Controversele legate de moartea lui Hitler, care, conform variantei oficiale s-ar fi sinucis în bunkerul Cancelariei în timp ce trupele Armatei Roşii luptau deja pe străzile Berlinului, au făcut ca oricine l-ar fi cunoscut pe dictatorul nazist după dinţi şi ar fi putut să identifice craniul pe care sovieticii l-au prezentat ca aparţinându-i, să reprezinte o resursă extrem de preţioasă pentru serviciile de informaţii aliate.

După încheierea războiului, stomatologului Blaschke, care avea gradul de general-maior în Waffen SS, i-au fost arătate câteva poze ale presupusului craniu al lui Hitler, în timp ce era prizonier de război într-un lagăr american, într-o încercare de a risipi îndoielile cu privire la moartea fuhrer-ului, explică autoarea acestui volum.

Se pare că Hitler nu era însă singurul lider nazist care se temea de dentist. Comandantul forţelor aeriene ale Germaniei naziste, Luftwaffe, Hermann Goering, a fost şi el tratat de acelaşi dentist care îl avea în grijă pe Hitler şi avea aceaşi teamă de stomatolog.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite