Hibridul Chevrolet Volt, mai devreme pe şosele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oficialii General Motors au declarat că maşina fără emisii poluante ar putea fi disponibilă înainte de noiembrie 2010, cum fusese anunţat iniţial Conceptul hibrid de la General Motors,

Oficialii General Motors au declarat că maşina fără emisii poluante ar putea fi disponibilă înainte de noiembrie 2010, cum fusese anunţat iniţial

Conceptul hibrid de la General Motors, cu o autonomie de până la 1.000 de kilometri, este aşteptat de peste 30.000 de cumpărători.

General Motors va lansa oficial conceptul de serie Chevrolet Volt în următoarele săptămâni, scrie Motor Authority. Anunţul a fost făcut de unul din oficialii GM, potrivit căruia maşina electrică ar putea fi disponibilă mai devreme de luna noiembrie 2010, termenul avansat iniţial.

Autonomie de până la 1.000 de kilometri

Versiunea conceptului hibrid de la GM a fost lansată în luna ianuarie a anului trecut, când producătorul a anunţat că, în 2011, peste 100.000 de astfel de maşini vor circula pe şoselele din întreaga lume.

Aspectul modelului prezentat în ianuarie 2007 a suferit o serie de schimbări până în prezent, însă noua formă nu a fost făcută publică încă. Reprezentanţii companiei producătoare au precizat că modificările au fost determinate de faptul că originalul nu era suficient de aerodinamic.

Chevrolet Volt va avea o autonomie între 65 şi 80 de kilometri, dacă utilizează numai bateriile electrice LI-ION, încărcate aproximativ patru ore.

Modelul dispune însă şi de un motor diesel sau pe benzină, care va încărca bateriile asigurând autovehiculului o autonomie de până 1.000 de kilometri.

Reprezentanţii General Motors susţin că hibridul nu va concura cu modelul Prius al celor de la Toyota, întrucât este vorba despre două maşini "total diferite".

40.000 de dolari

Preţul anunţat de oficiali pentru un Chevrolet Volt ajunge până la 40.000 de dolari, pentru cumpărătorii din Statele Unite ale Americii. În ceea ce priveşte ţările europene, GM a anunţat, recent, că ar putea construi vehiculul electric Chevrolet Volt la uzina din Ellesmere Port, atât sub brandul Opel, cât şi sub brandul Chevrolet, fără a preciza preţul pentru Europa.

Peste 30.000 de cereri până în prezent

Un neurolog din New York, fan înfocat al vehiculului, a realizat, recent, o listă a presupuşilor cumpărători ai modelului Volt.

Cei mai mulţi potenţiali cumpărători sunt din Statele Unite ale Americii (California, Texas, Florida, Michigan), dar şi din alte 46 de ţări. Mai mult de 33.000 de persoane şi-au declarat intenţia de a achiziţiona maşina electrică.

Fanul modelului Volt intenţionează să îi convingă pe cei de la General Motors să trateze cu seriozitate lista neoficială pe care a realizat-o.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite