Hezbollah îşi finanţează atacurile antiisraeliene din traficul cu cocaină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organizaţia şiită sud-libaneză Hezbollah şi-a finanţat atacurile împotriva Israelului cu ajutorul traficului de cocaină în Europa, susţine săptămânalul german Der Spiegel pe baza informaţiilor obţinute de la anchetatorii germani la Beirut.

Primele bănuieli cu privire la traficul de droguri practicat de Hezbollah au apărut în mai 2008, când vameşii de la aeroportul din Frankfurt au descoperit în bagajele a patru libanezi suma de 8,7 milioane de euro şi încă jumătate de milion în apartamentul unui suspect, relatează Agerpres.

Pe bancnotele confiscate au fost descoperite urme de cocaină şi amprentele unui olandez, zis Carlos, care era suspectat de ani de zile în Germania pentru trafic de cocaină.

În octombrie 2009, anchetatorii germani ai unei echipe mixte formate din vameşi şi membri ai serviciului financiar de informaţii din Bundeskriminalamt au arestat încă doi libanezi care transmiteau în Liban, prin aeroportul din Frankfurt, milioane de dolari proveniţi din traficul de droguri.

Destinatarii libanezi ai milioanelor primite din Germania sunt membrii unei familii care întreţin relaţii cu conducerea Hezbollah şi în special cu liderul acesteia Hassan Nasrallah.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite