Henrique Capriles Radonski: Doi lideri ai opoziţiei, ucişi într-o ambuscadă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi lideri ai opoziţiei venezuelene au fost ucişi sâmbătă la trecerea unui convoi întâmpinat cu focuri de armă într-o localitate din statul Barinas, din vestul Venezuelei, a afirmat candidatul opoziţiei la alegerile prezidenţiale, Henrique Capriles Radonski, versiune neconfirmată însă de guvern, relatează AFP.

"Am fost informat despre moartea în localitatea Barinitas a doi tineri din cadrul Comando Vzla (Comando Venezuela), Jackson şi Omar, asasinaţi", a scris pe contul său Twitter liderul opoziţiei, care îl va înfrunta la 7 octombrie pe actualul preşedinte, Hugo Chavez, candidat pentru al treilea mandat.

Ministrul venezuelean de interne, Tareck El Aisami, a confirmat faptul că două persoane au fost omorâte, însă a menţionat că este vorba despre doi bărbaţi, în vârstă de 63 şi, respectiv, 32 de ani, în urma unui "incident", scrie Agerpres.

Chavez, în vârstă de 58 de ani, şi Capriles, 40 de ani, abordează finalul campaniei electorale cu strategii diferite, liderul opoziţiei deplasându-se tot mai des pe teren, în timp ce şeful statului, supus în 2011 şi 2012 unor operaţii pentru a trata o maladie canceroasă, nu mai face decât scurte aparţii pe străzile oraşelor ţării.

Capriles, avocat plin de charismă, se situează pe un trend ascendent în sondaje, fiind creditat cu circa 40% din intenţiile de vot, faţă de 50 la sută pentru adversarul său.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite