Helsinki devine mai curat datorită pubelelor care spun "Mulţumesc"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile municipale din capitala Finlandei au instalat pe străzile oraşului pubele vorbitoare, scrie Agenţia France Presse. Când cineva le deschide pentru a arunca gunoiul, pubelele spun

Autorităţile municipale din capitala Finlandei au instalat pe străzile oraşului pubele vorbitoare, scrie Agenţia France Presse. Când cineva le deschide pentru a arunca gunoiul, pubelele spun "Mulţumesc", folosind vocea unei personalităţi bine cunoscute. "Ideea este genială şi amuzantă", consideră Elina Nummi, cea care răspunde de implementarea acestui proiect la Helsinki.

În căutarea de noi idei prin care să-i determine pe oameni să nu mai arunce gunoaiele pe stradă, edilii finlandezi cred că pubela vorbitoare îi va amuza pe concetăţeni şi mai degrabă vor utiliza pubelele, în speranţa de a găsi una "politicoasă", decât să arunce gunoaiele pe jos.

"Oamenii se vor amuza să încerce cât mai multe pubele, pentru a le descoperi pe cele vorbitoare şi mai mult se vor distra descoperind mereu vocea altei personalităţi, care le spune <> , din coşul de gunoi", a declarat Elina Nummi. Distracţia cu noile pubele se va petrece, pentru început, doar experimental, între 22 august şi 30 septembrie, doar în zilele de duminică şi doar pe străzile din centrul capitalei finlandeze.

Succes la nemţi

Pubelele vorbitoare sunt utilizate şi în alte oraşe europene, dar la Berlin au fost deosebit de bine apreciate.
Janne Wrigstedt, reprezentantul companiei care a adus la Helsinki modelul pubelei vorbitoare, a precizat că în capitala Germaniei ineditul model se bucură de un foarte mare succes la public.

"Nemţii aruncă cu predilecţie gunoaiele la pubele şi le caută chiar şi atunci când nu le sunt la îndemână. Sperăm ca şi finlandezii să arunce gunoaiele doar în pubele, atraşi de plăcerea de a descoperi cu ce voce le va mulţumi", a spus Wrigstedt.

Înzestrate cu un difuzor care se activează la aruncarea gunoiului în interiorul pubelei, noul model este printre "cele mai originale", cred oficialii finlandezi.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite