Solda militarilor şi poliţiştilor afgani, majorată cu 40 %

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul preşedintelui Hamid Karzai, invitat de susţinătorii săi occidentali să-şi intensifice lupta împotriva corupţiei, a anunţat o majorare cu aproape 40 % a soldei militarilor şi poliţiştilor afgani, informează Reuters.

Potrivit ministrului de interne, Hanif Atmar, solda acestora va creşte de la echivalentul a 45 de dolari la 165 de dolari lunar pentru noii recruţi.
"Vrem un Afganistan capabil să se apere cu propriile sale forţe de securitate", a explicat el într-un comunicat.

Statul afgan - care dispune în prezent de un efectiv de 95.000 de militari şi de 93.000 de poliţişti - depinde mult de credite occidentale, în special americane, pentru a-şi completa bugetul în domeniul apărării.

Aceste majorări intervin în timp ce preşedintele Barack Obama urmează să-şi facă publică marţi noua strategie pentru Afganistan şi să anunţe trimiterea a circa 30.000 de soldaţi americani suplimentari ca întărire la forţele dislocate deja în această ţară.

Una dintre priorităţile SUA şi ale NATO este să accelereze formarea de către instructori occidentali a armatei şi poliţiei afgane pentru a se implica mai eficient în războiul împotriva insurecţiei talibanilor.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite