Haiti: Un magazin s-a prăbuşit în Port-au-Prince. O singură persoană a scăpat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre cele mai mari supermarketuri din Port-au-Prince, deja grav afectat de seism, s-a prăbuşit, marţi, în timp ce "între cinci şi opt" persoane se aflau înăuntru, a declarat responsabilul operaţiunilor de curăţare a locului, Meir Viknan, citat de AFP.

Cel puţin o persoană a ieşit vie dintre ruine după prăbuşire, susţine Viknan.

"Între cinci şi opt persoane" se aflau în interiorul magazinului când totul s-a prăbuşit, către ora locală 17.00 (00.00 ora României), a mai precizat responsabilul.

Echipe de salvare internaţionale şi ale ONU se aflau la faţa locului pentru a scoate victimele.

Un membru mexican al acestor echipe, acoperit cu praf, a afirmat, la rândul său, că au fost reperate două persoane, dar nu a putut preciza dacă erau vii sau moarte.

Erau hoţi în interiorul clădirii, încercam să îi scot, când totul s-a prăbuşit", a povestit responsabilul şantierului.

Prăbuşirea ruinelor clădirii a lăsat un morman de bucăţi de beton, tije de metal şi de plastic.

Carribean Market era un supermarket de mari dimensiuni cu cinci etaje foarte frecventat din Port-au-Prince. La 12 ianuarie, mai multe etaje s-au prăbuşit unele peste altele omorând zeci de persoane, clienţi şi angajaţi.

Lucrările de curăţare a locului începuseră sâmbătă.

De la producerea seismului, locuitorii veneau în fiecare zi în faţa supermarketului, în pofida mirosului foarte neplăcut generat de cadavrele aflate încă sub dărâmături. Unii se urcau pe ruine pentru a căuta provizii, după care le aruncau celor aflaţi în stradă.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite