Gyurcsany se cere pe banca de rezerve

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul maghiar a declarat că îşi caută un înlocuitor. Ferenc Gyurcsany a propus formarea unui nou guvern, condus de un nou prim-ministru care să scoată ţara din criza financiară.

„Managementul crizei şi alte schimbări necesită un sprijin politic şi social mai amplu decât cel pe care îl are azi Guvernul”, a declarat, ieri, Ferenc Gyurcsany la congresul Partidului Socialist.

Gyurcsany conduce un guvern socialist minoritar din aprilie 2008, când Democraţii Liberi s-au retras din coaliţia de guvernare. „Am auzit că eu sunt obstacolul pentru cooperarea necesară schimbărilor, pentru o majoritate stabilă de guvernare şi pentru un comportament responsabil din partea opoziţiei”, a declarat şeful Guvernului de la Budapesta.

„Sper că aşa este, sper că doar eu sunt obstacolul, pentru că, dacă este aşa, atunci elimin chiar acum acest obstacol”, a spus Gyurcsany.

„Propun formarea unui nou guvern, condus de un nou premier”, a încheiat Gyurcsani, spre surprinderea întregii săli.

Primul cu două mandate


Gyurcsany a devenit, în 2006,  primul premier ungar de la căderea comunismului care a obţinut un al doilea mandat consecutiv. Credibilitatea sa a fost afectată însă de o înregistrare în care recunoştea că a minţit în campanie în legătură cu finanţele proaste ale ţării, pentru a câştiga.

Difuzarea înregistrării de către presă a declanşat în septembrie 2006 mai multe săptămâni de revolte violente. Surse din Partidul Socialist au explicat pentru Reuters că Gyurcsany doreşte totuşi să îşi păstreze funcţia de preşedinte al partidului.

Analiştii atenţionează însă că socialiştii ar avea de suferit dacă vor intra în următoarele alegeri cu Gyurcsany, un personaj politic prea controversat.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite