Guvernul canadian a anunţat lansarea unui proiect de securitate informatică, împreună cu Statele Unite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Guvernul canadian a anunţat lansarea unui proiect de securitate informatică, împreună cu Statele Unite
Guvernul canadian a anunţat lansarea unui proiect de securitate informatică, împreună cu Statele Unite

Guvernul canadian a anunţat, vineri, lansarea unui proiect de colaborare în domeniul securităţii informatice, împreună cu Statele Unite, relatează AFP.

Planul a intrat sub supravegherea ministrului canadian al Securităţii publice şi a departamentului american de Securitate internă şi face parte din eforturile celor două ţări de a asigura securitatea şi competivitatea economică în "perimetrul" nord-american, se arată în comunicatul citat de AFP.

"Vrem să lucrăm împreună pentru a asigura protecţia sistemelor cibernetice esenţiale, pentru a restabili serviciile în cazul în care sunt perturbate şi pentru a îmbunătăţi securitatea spaţiului virtual pentru cetăţeni", a declarat ministrul canadian al Securităţii publice, Vic Toews.

Acest proiect "îmbunătăţeşte relaţiile solide între Securitatea publică din Canada şi departamentul de Securitate internă", a declarat, la rândul său, secretarul de Securitate internă din Statele Unite, Janet Napolitano.

"Planul de acţiune vizează mai ales îmbunătăţirea colaborării în ce priveşte gestionarea incidentelor informatice dintre centrele de operaţiuni ale celor două ţări, creşterea participării în sectorul privat şi schimbul de informaţii cu acesta din urmă, precum şi continuarea cooperării dintre Canada şi Statele Unite în scopul promovării securităţii informatice în direcţia publicului", indică acelaşi comunicat.

Anunţul intervine în urma avertismentului lansat, la începutul lunii, de către o comisie a Congresului american, potrivit căruia echipamentele de telecomunicaţii furnizate de grupul chinez Huawei şi ZTE ar putea fi utilizate pentru spionaj.

După acest avertisment, Canada a interzis unui furnizor străin de echipamente de telecomunicaţii să participe la reconstrucţia unei importante reţele guvernamentale, fără a menţiona dacă este vorba despre gigantul Huawei, care şi-a manifestat, de asemenea, interesul.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite